חיישני טמפרטורה וסנסורים

חיישני טמפרטורה וסנסורים

חיישן טמפרטורה עם תקשורת RS485 Modbus המתאים לחיבור למגוון מערכות שונות התומכות בפרוטוקול סטנדרטי זה.
מק"ט: BP-01
חיישן טמפרטורה ולחות עם תקשורת RS485 Modbus המתאים לחיבור למגוון מערכות שונות התומכות בפרוטוקול סטנדרטי זה.
מק"ט: BP-02
חיישן טמפרטורה עם תקשורת I2C המתאים לחיבור למערכת הבקרה המודולרית של חברת TIBBO או לבקרים שונים התומכים בפרוטוקול זה.
מק"ט: CP-01
רגש טמפרטורה בתקשורת RS485 Modbus עמיד למים בתקן IP67 המתאים לחיבור למגוון מערכות שונות התומכות בפרוטוקול סטנדרטי זה.
מק"ט: TPT-01
בקר טמפרטורה עם יציאת ממסר
מק"ט: IDP-1603D
חיישן זרם עם תקשורת RS485 Modbus המתאים למדידת זרם חשמלי.
מק"ט: QI50V485
חיישן טמפרטורה באורך 3 מטר, מבצע דגימה של הטמפרטורה בכל 10 שניות ומעביר אותה בתקשורת RS232. מתאים לחיבור ישיר למחשב או לבקר טמפרטורה.
מק"ט: PA-TM-R
חיישן הצפה המתאים לזיהוי נזילות מים בחדרי שרתים, מחסנים וכדומה.
מק"ט: FI-2600
רגש טמפרטורה התנגדותי מסוג PT100 או PT1000 עם טווח מדידה גדול של טמפרטורה
מק"ט: PT100
אוגר טמפרטורה אלחוטי עם תקשורת בלוטוט
מק"ט: ET02

חברת IDP משווקת מגוון סוגי חיישנים ורגשים, ביניהם ניתן למצוא חיישני טמפרטורה, חיישני לחות, חיישני הצפה, חיישן עוצמת אור וחיישן זעזועים.

בתחום מדידת הטמפרטורה, IDP מציעה מגוון סוגים של חיישנים, כמו למשל חיישן טמפרטורה בתקשורת RS485 לצורך התממשקות פשוטה למגוון מערכות בקרה תעשייתיות, או למשל סנסור טמפרטורה מסוג PT1000 המשנה את ההתנגדות שלו בהתאם לטמפרטורה ועוד.

מדידת טמפרטורה חשובה מאוד בתחומים שונים, בחלק מהמקרים מדובר על שמירת מזון כדי שלא יתקלקל, במקרים אחרים מדובר על מדידת טמפרטורה במקררי תרופות – גם כאן על מנת שהתרופות לא יתקלקלו, במקרים אחרים יש צורך בניטור טמפרטורה בחדרי שרתים כדי לשמור על ציוד מחשוב יקר שיכול להתקלקל או להפסיק לעבוד בטמפרטורות גבוהות, במקרים אחרים משתמשים בסנסור טמפרטורה שמחובר למערכת מיזוג אוויר כדי לבצע השהייה אוטומטית של המזגן בטמפרטורה מסוימת, בנוסף ישנם מפעלים שמשתמשים במדידת טמפרטורה בתהליכי ייצור שונים.

חשוב לדעת שלכל חיישן טמפרטורה יש טווח מדידה שונה, וכמו כן רזולוציית מדידה ורמת דיוק, חשוב לבחור רגש טמפרטורה שמתאים לשימוש שאנו צריכים, למשל ישנם מקפיאים תעשייתיים שמגיעים לטמפרטורה של מינוס 80 מעלות צלזיוס, לשם כך נצטרך להשתמש בסנסור טמפרטורה שיכול לעבוד בטמפרטורה קיצונית שכזו.

את חיישני הטמפרטורה ניתן לחבר ישירות למחשב או לבקר, בקרת טמפרטורה למשל מאפשרת חיבור של חיישן טמפרטורה אחד או יותר , קבלת הנתונים מהחיישן וביצוע פעולות שונות כמו שליחת התראה באמצעות מסרון או הפעלת מערכת גיבוי של קירור, כמו כן רשם הטמפרטורה לרוב גם מסוגל לבצע אגירת נתוני טמפרטורה ולהציג אותם כרשימה או כגרף טמפרטורה למשתמש.

בנוסף לחיישני טמפרטורה אי די פי משווקת גם חיישני לחות, לרוב יש צורך במדידת לחות בחממות או בחדרי גידול צמחים מכיוון שאופן גדילת הצמחים מושפעים גם מהטמפרטורה וגם מאחוזי הלחות באוויר.
חיישן נוסף שניתן למצוא אצלנו הוא חיישן הצפה, מדובר בחיישן המותקן לרוב צמוד לרצפה ומכיל 2 רגלי מתכת, כאשר רגש ההצפה מזהה נוזל שנוגע בשני רגלי המתכת הוא סוגר מגע שלרוב מחובר למערכת התראה.