האם בקרת כניסה עצמאית או עם תוכנת מחשב? האם בטכנולוגיית RFID, ביומטרי או עם קורא מגנטי?
לאחר שהבנו מהו
בקר כניסה ב
מאמר הקודם, כעת עלינו להבין איזו בקרת כניסה אנו צריכים. את זאת ניתן לדעת לפי הפרמטרים הבאים: מהי מידת האבטחה שאנו צריכים, איזו סוג של בקרה מתאים לנו, מהי כמות העובדים וכמות הדלתות ומהו התקציב בשביל בקרת כניסה.
מהי מידת האבטחה שאנו צריכים?
כידוע, ישנו מגוון רחב של טכנולוגיות בהן בקרות כניסה יכולות לפעול. לכן, אנו צריכים להגדיר לעצמנו עד כמה אנו רוצים לאבטח את המקום. למשל, במקומות כמו בנייני מגורים ניתן לראות בדרך כלל קודן פשוט כיוון שאין צורך ברמת בטחון גבוהה. אך אם אנו רוצים לאבטח מקום שבו יותר חשוב לנו מי יכנס, זהו לא פתרון טוב. הסיבה לכך כמובן היא שכל אחד יכול לראות מה הקוד כאשר מישהו אחר מקיש אותו. לכן, כדאי להתקין בקרת כניסה עצמאית, שזו בקרת כניסה פשוטה יחסית המאפשרת כניסת עובדים או מבקרים בעזרת קורא מגנטי או קירבה, כך שרק אנשים עם כרטיס מורשה יוכלו להכנס. יתרונה של בקרה זו הוא העלות והפשטות. חסרונה מתבטא בכך שכרטיסים ותגים ניתנים להעברה בין אנשים.
מכאן, אם רוצים יותר בטחון, אנו צריכים כבר משהו שלא ניתן להעברה - טביעת אצבע, אם חשוב לנו שלא ניתן יהיה להעביר בין אנשים כרטיסים או תגים ניתן להתקין בקרת כניסה ביומטרית - זוהי בקרת כניסה שקוראת את הטביעת אצבע של האדם כך אנו יכולים לדעת בבטחון שרק אנשים שהגדרנו להם את האצבע בבקרה יוכלו להכנס.
כמובן שלחדרים מסווגים רוצים אבטחה מקסימלית ניתן להשתמש בבקרת כניסה המשלבת שני טכנולוגיות כלומר בשביל להכנס צריך גם להעביר כרטיס מגנטי וגם לקרוא את טביעת האצבע או שיהיה צורך בהצגת שני תגי קירבה שונים לפתיחת הדלת.
איזה סוג של בקרת כניסה יתאים לנו ?
סוגי בקרות הכניסה הקיימים הם רבים ומגוונים. אז איך באמת נדע באיזו בקרת כניסה להשתמש?
קודם כל יש להתייחס למיקומן של מערכות הבקרה. כשמדובר למשל בדלת חיצונית, אנחנו נרצה בקרת כניסה אנטי ונדלית, שגם עמידה בפני מים וגם חסינה מפני מכות.
דבר חשוב נוסף הוא האם אנו צריכים לדעת מי נכנס ומתי הוא נכנס בדלת מסוימת - לא את כולם זה מעניין אבל יש מקומות שבהם חשוב לדעת מי נכנס ומתי, למשל במקרים של גניבה או פריצה למקום או לחדר ספציפי - לרוב רק בקרות המחוברות למחשב יכולות לתת נתונים כאלה אך ישנם גם בקרות כניסה עצמאיות עם צג היכולות להציג נתונים כאלה.
בנוסף בקרת כניסה המחוברת למחשב יכולה להודיע באופן מיידי על ניסיונות כניסה כושלים של אנשים לא מורשים.
הבדל נוסף בין הסוגים הוא הטכנולוגייה. לכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה:
היתרון בבקרת כניסה עם
קורא כרטיסים מגנטיים, הוא שבדרך- כלל לעובדים יש כבר כרטיס מגנטי ואין צריך ברכישת כרטיסים חדשים. בנוסף, הקוראים והכרטיסים המגנטיים קצת יותר זולים מתגים ומקוראים בטכנולוגיית
RFID, אך חיסרונם לעומתה הוא תהליך של בלאי.
תגי קירבה לא עוברים בתוך הקורא ולכן יש הרבה פחות בלאי של תגים לעומת כרטיסים. בנוסף, התג הוא קטן יותר ויכול להתלבש בקלות גם על כל צרור מפתחות.
כמות העובדים וכמות הדלתות
כמובן שכמות העובדים וכמות הדלתות משפיע על סוג הבקרה שאותה נרצה לרכוש, ישנם בקרות כניסה המתאימות לדלת אחת עם קורא אחד כלומר רק בצד אחת של הדלת יהיה קורא - למקומות שרוצים מעקב גם על זמני יציאה מהחדר יצטרכו בקרה עם שני קוראים.
ישנן בקרות המתחברות אחת לשנייה וניתן להגדיר משתמשים באחת מהבקרות וההגדרות יהיו גם בכל שאר הבקרות - בקרות כאלה יהיו טובות למקום עם מספר גדול של דלותות שבהם מורשים אותם אנשים.
אך כאשר ישנם מספר גדול של דלתות עם מורשים שונים לדלתות שונות ובזמנים שונים לרוב כדאי מערכת כניסה ממוחשבת וכך במחשב אחד ניתן להגדיר משתמשים ודלתות ולבצע שינויים ללא צורך להגיע לכל דלת בנפרד.
מהו התקציב שלנו בשביל בקרת כניסה ?
כמו כל מוצר שרוכשים חשוב לדעת מהו הסכום שאנו מוכנים להוציא על בקרת כניסה, כדאי כמובן לבדוק ולחשב האם יותר משתלם בקרה עצמאית לכל דלת או בקרה רשתית או אם יותר משתלם קוראים מגנטיים, קוראי קירבה RFID או קורא טביעת אצבע - בסופו של דבר ככל שתרצה מקום יותר מאובטח כך גם העלויות יגדלו לכן אנחנו כאן כדי לעזור לך להחליט איזו מערכת בקרת כניסה מתאימה במיוחד בשבילך, בין מוצרינו תוכל לראות מגוון סוגים של בקרות כניסה כגון בקרת כניסה ביומטרית, בקרת כניסה עם קורא קירבה RFID ובקרת כניסה עם קורא כרטיסים מגנטיים.