מאמרים בנושא בקרה ותקשורת

סקירת ממירי התקשורת של חברת TIBBO

לעתים מגיע מוצר שהוא טוב מידי מכדי להיות אמיתי. פשוט הרגשתי שאני מוכרח לכתוב ל Tibbo ולספר להם עד כמה התרשמתי מקו המוצרים החדש של סדרת הבקרים DS110x. הנה הסקירה שלי והנתונים שמצאתי.

"לפני מספר ימים, קיבלתי את הDS1102GD המשתייך אל סדרת ממירי התקשורת החדשים והמתקדמים. די בכנות, ציפיתי שהוא לא יהיה שונה מממירים סריאליים לאתרנט אחרים שיש לי (מיצרנים אחרים). כמה טעיתי לגבי ההנחה הזאת. לדגם שקיבלתי יש אפשרות של Wi-Fi, ותצוגת מסך OLED. התצוגה היא תוספת מועילה, כפי שכל מי שאי פעם השתמש ביחידות כאלה בעבר יודע, שכאשר ישנה בעיה עם היחידה , כמו חיבור LAN בעייתי, התנגשות IP, הגדרות רשת שגויות וכדומה לא קל לאתר את המקור המדויק של הבעיה".

משום שיש לדגם הזה מסך, כל המידע נמצא לפניך. לחיצה על כפתור ה Setup מאפשרת לך לגלול דרך התפריטים ולדעת מה ההגדרות הסריאליות, ה-IP, ה-Wi-Fi ועוד. אין צורך למתוח כבלים סריאליים ולחברם ליחידה, גם לא לפתוח חלון טרמינל ולא ללחוץ על מקש מיוחד בזמן הפעלת היחידה על מנת להיכנס למצב מוניטור. ניתן להשיג את הדגם הזה ללא המסך, הוא עדיין מגיע עם הלדים הרגילים בפאנל הקדמי שמראים את המצב.
ממיר TIBBO
התצוגה מראה גם נתונים עבור חיבור Wi-Fi. חברת Tibbo הוסיפו תכונה נוספת מעל למתחרים שלהם- הם הוסיפו חמישה לדים כחולים בפאנל הקדמי. חמשת הלדים האלה מראים בזמן אמת את עוצמת האות של ה Wi-Fi שמגיע ליחידה. אין צורך להיכנס לדף האינטרנט של היחידה כמו ביחידות אחרות על מנת לבדוק את עוצמת האות. מבט מהיר על היחידה ותקבל את התשובה. תכונה חשובה שאני רוצה לציין אותה היא שישנם שלושה מצבים של Wi-Fi: " לא פעיל", " עפ"י דרישה" ו" עובד קבוע". אני אוהב את האפשרות " עפ"י דרישה"- משום שהרבה מכשירים היום ירוקים, ה Wi-Fi נכבה כשישנו חיבור LAN זמין. ברגע שחיבור ה LAN אובד ה Wi-Fi מופעל ומחדש את החיבור. אני לא מכיר ממירים אחרים שיש להם את התכונה הזאת. 

החומרה די דומה בין יחידה ליחידה. אין הרבה מה לחדש, למשל מודול Wi-Fi. אולם מה שחשוב מבחינת היחידות האלה זו התוכנה. התוכנה היא מה שעושה את היחידה ליעילה, ידידותית למשתמש, או מסורבלת וחסרת תועלת.
אחד הדברים שאני אוהב לעשות כשאני מקבל מוצר חדש זה לנסות להגדיר אותו בלי לקרוא את המדריך. זה מאפשר לי לדעת אילו מתכנתים יש לחברה, מה הם חושבים על קודים, והמאמצים שהחברה משקיעה בקלות השימוש. זה עלול להישמע מוזר, אבל תחשבו על זה.

1.) מה הם חושבים על קודים: האם הם יכולים לחשוב מחוץ לקופסא ולכתוב קוד מנקודת המבט של אדם שלישי, בה הם מעמידים את עצמם בתור הלקוח שמשתמש בו? או, האם הם כותבים אותו מנקודת המבט של מי שיודע את משמעות כל המונחים ומה צריך לעשות על מנת להגדיר דבר מסויים?
2.)המאמצים שהחברה משקיעה בקלות השימוש: יצירת GUI (ממשק משתמש גרפי) מושלם דורשת יותר זמן עבודה מהמתכנת. ניתן כמובן ליצור חלון דוס עם שורות, למשל 1-10, שמכניסים לתוכו נתונים באופן ידני ללא צורך לבדוק את התחביר. או שהם יכולים להשקיע הרבה יותר שעות וליצור GUI מאד ידידותי למשתמש.

כאשר אני קונה מכשיר שצריך לקרוא מדריך של 30 עמודים על מנת לפענח את ההגדרות עבור היחידה, רוב הסיכויים הם שבפעם הבאה שאצטרך להגדיר אותה אשכח את רוב המדריך ואצטרך לקרוא אותו שוב. זה כנראה, גם אומר שצוות הפיתוח לא השתמש בצורת ניסוח שתהיה ברורה עבור המשתמש הפשוט. יחידות זקוקות למפתחים שיכולים לחשוב במונחי אדם שלישי. עליהם להעמיד פנים שהם לא יודעים דבר על היחידה וצריכים להגדיר אותה. וכך הם צריכים לפתח GUI- באותה הדרך.
פה Tibbo ממש הבריקו מעל מתחריהם, אם לומר בכנות, אין פה באמת תחרות - Tibbo הרבה יותר טובים. חבילת תוכנות ה GUI שאני מדבר עליה היא "Tibbo Device Server Toolkit” או TDST. החבילה הזאת היא חינמית מ Tibbo. סדרת הבקרים DS110x משתלבת עם תוכנות ה TDST.

לחבילה הזאת ישנם מספר רכיבים:
1.   Connection Wizard.
2.  DS Manager.
3.  Virtual Serial Port Driver (VSPD) ו VSP Manager.
4. Tibbo Monitor.

השורה התחתונה היא כזאת: אין דבר שאני יכול לחשוב עליו שהם לא הוסיפו או עשו טוב יותר. כפי שכתבתי, השתמשתי בשרתים סריאליים של מתחרים אחרים בעבר, ואני מכיר אותם היטב. כעת, משניסיתי את DS1102 לעולם לא רכוש מאף יצרן אחר. היחידה הזאת עושה כל מה שנדרש מיחידות של שרת/לקוח סריאלי ויותר. אני מזמין כל אחד למצוא משהו טוב יותר בסוג הזה של מוצרים. על מנת לצפות את העוגה, Tibbo אפילו מציעים את קוד המקור המלא עבור היחידה, ומהדר (TIDE)  בחינם. אם יש צורך לעשות משהו בשונה מהקושחה הדיפולטיבית, אין בעיה, ניתן להוריד את TIDE ואת קוד המקור. צרו את התוספות והשינויים ועדכנו אותם ביחידה. TIDE היא ה IDE הידידותית ביותר שנתקלתי בה במהלך יותר מעשרים שנים של embedded programming! אני עדיין לא מאמין שזה בחינם. והטוב מכולם, אין צורך לרכוש ערכת פיתוח מיוחדת או להתחבר ליחידה נגיד באמצעות כבל USB. לאחר שהסתיים הפיתוח של הקוד, מקמפלים אותו ולוחצים על UPLOAD. הדבר יטען את הקושחה החדשה דרך ה LAN ישירות ליחידה וייבצע הפעלה מחדש. זה מאד עוצמתי לטעון קוד בדרך הזאת. אני יכול לכתוב שינוי עבור לקוח מאילינוי ולטעון את הקוד ליחידה מרוחקת במקום לא מאויש באפריקה מבלי לקום מהכסא.
לא רק שיש לה את המחיר הזול ביותר שמצאתי עבור יחידות מהסוג הזה . ממשק המשתמש הוא לחלוטין מדהים.
דרך אגב, כל המוצרים של טיבו קלים למשתמש באותה מידה. "

ג'ים פריסי 
 Jim Parisi – The Digital Journalist