בטח יצא לך לשמוע על המושגים רשת סלולרית 2G , 3G או 4G , אז מה זה בדיוק אומר?
רשת סלולרית דור 2, דור 3 ודור 4 אלו הם בעצם תקנים של הרשתות הסלולריות בעולם כולו, ככל שהטכנולוגיה השתנתה כך גם היה צריך לבצע שינויים ברשתות הסלולריות, כמו למשל העברת כמות גדולה של DATA - מה שהיום הכרחי לצורך גלישה באינטרנט על גבי רשת הסלולר.
בשנת 1999 חברת אורנג' הקימה רשת סלולרית דור 2 בטכנולוגיית GSM, מאז במהלך השנים נמכרו בארץ כמות גדולה של בקרים סלולרים העובדים בטכנולוגיה זו - כמו למשל בקרים לפתיחת שערים ומחסומים בקיבוצים / בבתים משותפים, בקרים ששולחים התראות ב SMS על חריגות שונות, מערכות אזעקה ועוד.
בערך בשנת 2005 החלו חברות הסלולר השונות להקים רשתות תקשורת דור 3, מה שגרם להוספת כמות גדולה שלתחנות בסיס (אנטנות סלולריות) בארץ.
את הדור הרביעי של רשתות הסלולר בישראל החלו להקים בשנת 2014, הדור החדש נקרא גם LTE אשר מאפשר קצב גלישה גבוהה יותר מרשתות דור 3.
בגלל התקדמות הטכנולוגיה, חשוב לדעת שכיום חברות הסלולר בארץ כבר כמעט ולא מתחזקות אנטנות סלולריות של דור 2 (GSM), זה אומר שאם יש להם תקלה באנטנה מסויימת הם כנראה כבר לא יתקנו אותה, אלא יחליפו אותה לאנטנה מהדור החדש, ומה זה בעצם אומר? שאם ללקוח מותקן באיזור הזה בקר סלולרי שתומך רק בדור 2 הוא יפסיק לעבוד לו.
מצד שני אין צורך להיבהל - עדיין ישנו כיסוי טוב יחסית ברוב חלקי הארץ של דור 2, אבל נתקלנו כבר במספר לקוחות שהתלוננו על כך שהמוצר הפסיק לעבוד כי פתאום אין אצלם קליטה של דור 2.
אז מה עושים? עוברים לבקרים עם מודם סלולרי שתומך בדור 4.
כאשר רוכשים בקר סלולרי חדש חשוב לוודא שמדובר בבקר שעובד ברשת סלולרי 4G לפחות, למרות שבקר שעובד בדור 4 יעלה קצת יותר מאשר בקר דור 2 או 3 לא כדאי לקחת את הסיכון שהמוצר יפסיק לעבוד לאחר מספר חודשים.