מאמרים בנושא בקרה ותקשורת

כיצד עובדות מערכות אזעקה ביתיות וכיצד יש להתקינן נכון?

מערכות אזעקה ביתיות יכולות להיות אלחוטיות או קוויות, ותפקידן להגן עלינו ולשמור על רכושנו מפני גנבים ופורצים, ולמנוע מאורחים לא רצויים להיכנס למתחם הפרטי. מערכת אזעקה סטנדרטית לבית כוללת 5 רכיבים עיקריים – גלאים, לוח מקשים, סירנה, מצבר לגיבוי במקרה של הפסקת חשמל ומוח של מערכת האזעקה. 
 
ישנו מגוון רחב של מערכות אזעקה ביתיות, לכן הבחירה עשויה להיות מבלבלת, וכדאי לפנות לאנשי המקצוע המנוסים כדי לתכנן היטב את המערכת לבית הלקוח ועל מנת להבטיח מיגון מיטבי. מעבר לבחירה נכונה של מערכת האזעקה הביתית חשוב להתקין במקצועיות את המערכת, והתקנה מקצועית חשובה לא פחות מאיכות המערכת.

מערכות אזעקה לגילוי פריצה לבית

התקנת מערכת אזעקה ביתית משפרת את תחושת הביטחון אצל הדיירים ומרחיקה את הפורצים והאורחים הלא רצויים. כאשר בוחרים מערכת אזעקה ביתית כדאי לוודא שהמוצר עומד בדרישות התקן הישראלי (ת"י 1337). מכון התקנים הישראלי קבע בתקן למערכות אזעקה לגילוי פריצה את פירוט התכונות והמאפיינים הנדרשים מהמערכת, לרבות רכיבים המחוברים למערכת האזעקה ואופן התקנתה.
 
כאמור, מערכת אזעקה ביתית כוללת 5 רכיבים עיקריים וניתן לשדרג אותה עם גלאים וחיישנים נוספים, מצלמות במעגל סגור ועוד. מומלץ להתקין בכל בית מערכת אזעקה מתקדמת ומשוכללת כדי להגן על החיים והרכוש, ובנוסף התקנת המערכת יכולה להוזיל משמעותית את עלויות הביטוח לדירה או לבית הפרטי.

סוגי מערכות אזעקה ביתיות

בשוק המקומי יש שני סוגים עיקריים של מערכות אזעקה ביתיות – מערכת קווית או מערכת אזעקה אלחוטית. מערכת אזעקה קווית נחשבת לאמינה מאוד, היא מומלצת על ידי רוב המתקינים והמומחים לנושאי מיגון ואבטחה, המערכת אינה מושפעת מהפרעות קליטה והיא עמידה ואין צורך בסוללות בגלאים, לכן התחזוקה פשוטה יותר. החיסרון העיקרי במערכת הקווית הוא מורכבות ההתקנה מאחר ויש לקדוח ולחפור בקירות וברצפה כדי להכין את התשתית הנדרשת להתקנת המערכת והגלאים השונים.
 
אם מעוניינים להתקין מערכת אזעקה בביית קיים, אפשר לוותר על החציבות והחפירות בכל הבית ולבחור במערכת אזעקה אלחוטית. המערכת מחייבת תחזוקה שוטפת והיא עלולה לחוות הפרעות קליטה בקו, אך המערכות החדשות והמתקדמות שנמכרות בשוק משתוות לאיכות של המערכות הקוויות, ויש גם אפשרות למערכת היברידית המורכבת מרכיבים קוויים ואלחוטיים.
 
במהלך בחירת המערכת יש לבחור גם גלאים שונים, בהתאם לצרכי הלקוח, מאפייני המבנה והסיכונים הקיימים. ניתן להוסיף למערכת גלאים חיצוניים כדי ליצור הגנה היקפית, גלאי בעלי חיים כדי להימנע מהתראות בכל פעם שחיה מסתובבת בבית או בחצר, גלאי עשן, וכמובן גלאי נפח וגלאי וילון פנימיים. אם מגדלים חיות מחמד בבית חשוב לעדכן מראש את המתקין כדי לבחור נכון את הגלאים ולתכנת את המערכת כך שהאזעקה לא תפעל כאשר הכלב או החתול מסתובבים בלילה ברחבי הנכס.

כיצד מתקינים באופן יעיל, מקצועי ונכון מערכות אזעקה לבית?

לאחר הבחירה בסוג מערכת האזעקה בוחרים גם את הגלאים ורכיבים נוספים, שלב התכנון הוא קריטי וכדאי לקבל ייעוץ מקצועי מהמומחים. את המערכת חייב להתקין איש מקצוע מנוסה ומוסמך, לכן כדאי לקבל המלצות על מתקינים מקצועיים ואמינים מהחברה ממנה רוכשים את המערכת ויש לקרוא חוות דעת עליהם ולערוך סקר שוק מהיר.
 
התקנת המערכת בבית הלקוח מבוצעת רק לאחר תכנון ובחירת מיקום נכון של הרכיבים השונים, יש להתקין את הרכיבים של מערכת האזעקה בחוכמה ובאופן מקצועי ויעיל כדי להבטיח את תפקוד המערכת בזמן אמת וכדי למנוע מפורצים לחבל ברכיבים השונים בקלות. יש לציין כי בחירת מערכות שליטה ובקרה כמו מערכת אזעקה מחייבת ידע וניסיון, לכן עדיף לבחור חברה המתמחה בשיווק והתקנת מערכות אזעקה ולא להתקין את המערכת שמזמינים מחו"ל בשיטות עשה זאת בעצמך.