מאמרים בנושא בקרה ותקשורת

תכנון מערכת אזעקה לבית

בשנים האחרונות גבר הביקוש בישראל למערכות אזעקה ביתיות עקב המצב הביטחוני וריבוי מקרי הפריצות לבתים פרטיים ולדירות. כיום, כבר בשלב הבנייה הקבלנים מכינים את התשתית הנדרשת להתקנת מערכות חכמות ומתקדמות לבית, ביניהן גם מערכת אזעקה. עם זאת, לא חייבים להשקיע בתשתיות למערכת אזעקה מאחר וניתן לבחור ולהתקין מערכת אלחוטית. 
 
תכנון מקצועי ומותאם אישית של מערכת אזעקה מבטיח כלי יעיל ואפקטיבי להגנה על הרכוש שלכם ועל בני משפחתכם. חשוב לציין כי גנבים המגלים בזמן הפריצה כי מערכת האזעקה הופעלה נסים מהמקום, וברוב המקרים הם יעדיפו לפרוץ לבית אחר ולא לבית שלכם בגלל מערכת האזעקה.

מה דרוש מערכת אזעקה ביתי על מנת שהיא תעבוד באופן מקיף ומדויק?

תכנון נכון של מערכת אזעקה לבית על ידי אנשי מקצוע מנוסים, מבטיח כי ברגע האמת המערכת תפעל ותגן עליכם. כמו כן, תכנון מקצועי של המערכת מצמצם באופן משמעותי התרעות שווא ממערכת האזעקה בבית. חשוב לזכור כי מערכות אזעקה ביתיות הן לא מוצר מדף, יש לתכנן את המערכת בהתאמה מדויקת לצרכי הלקוח ומאפייני הנכס, ובהתאם לסיכונים ולתרחישים האפשריים.
 
מערכת אזעקה מורכבת מכמה אלמנטים ובהם יחידת בקרה מרכזית (רכזת), לוח מקשים לתכנות, לתפעול ולנטרול המערכת, צופר או סירנה, גלאים פנימיים וחיצוניים, סוללת גיבוי וחיישנים ייעודיים לפתחים כמו דלתות וחלונות. ניתן להרחיב ולשדרג את מערכת האזעקה עם אלמנטים נוספים כמו גלאי בטיחות (גילוי עשן ואש, מים, גז וכו'), כרטיס להרחבת אזורים, כרטיס IP לשליטה מרחוק באמצעות הטלפון הנייד ועוד.

ישנם שני סוגים עיקריים של מערכות אזעקה לבית – מערכת קווית או מערכת אלחוטית. באופן כללי, אם אין תשתית מוכנה להתקנת המערכת ולחיווט, כדאי להתקין מערכת אזעקה אלחוטית. המערכת הקווית נחשבת לאמינה מאוד ואין צורך בתחזוקה שוטפת כמו החלפת סוללות, ולרוב היא זולה בהשוואה למחירי מערכות האזעקה האלחוטיות. אם יש הכנה לתשתית במבנה אפשר לתכנן מערכת אזעקה היברידית המשלבת בין רכיבים ואלמנטים קוויים ואלחוטיים.
 
כדי להבטיח הגנה מקסימלית על בני המשפחה והרכוש חשוב לבחור מערכת איכותית הכוללת פלטפורמה מתקדמת של מערכות שליטה ובקרה עם חיישנים איכותיים, גלאים מתקדמים, בקרים מתוכנתים וכיוצא בזה.

מה ההבדל בין מערכת אזעקה בבית פרטי למערכת המותקנת בדירת מגורים?

מערכת אזעקה בבית פרטי היא מורכבת יותר בהשוואה למערכת המיועדת לדירה, מאחר ויש יותר פתחים לכסות והסיכונים רבים יותר. מערכת אזעקה לבית פרטי חייבת לספק הגנה היקפית לעומת ההגנה הפנימית הנדרשת ממערכת לדירה. 
 
מערכת אזעקה לדירה ממוצעת, בהתאם לדרישות של חברות הביטוח, כוללת רכזת, סירנה, לוח מקשים ולפחות שלושה גלאי נפח (סלון, חדר שינה של ההורים ובמסדרון). מערכת אזעקה לבית היא היקפית וכוללת רכיבי הגנה חיצוניים כמו גלאי קרן, גלאי סורג, גלאי נפח חיצוניים והיקפיים, ובנוסף יש רכיבים כמו רכזת, סירנות ועוד. לכן, המערכת לבית פרטי יקרה ומורכבת יותר.

רישות נכון במטיחה הנה היקפית מלאה

תכנון מערכת אזעקה לבית מתחיל באפיון צרכים ובהתאמה האלמנטים לסיכונים הקיימים ולאורח חיי הדיירים. לאחר סקר סיכונים אפשר להתקין את המערכת בבית, יש להכין תשתיות ולבצע רישות נכון של האלמנטים על מנת להבטיח הגנה היקפית מלאה וכוללת, כאשר בבתים פרטיים יש לרשת נכון גם את האלמנטים החיצוניים. התקנה של מערכת קווית מורכבת ומחייבת ידע וניסיון, אך אפשר לבחור מערכת אלחוטית ולחסוך בעלויות ההתקנה.
 
מומלץ תמיד לתכנן ולהתקין את מערכת האזעקה על ידי אנשי מקצוע מיומנים. מתקין מקצועי מבצע סקר סיכונים ובוחר רכיבים איכותיים בלבד על מנת להבטיח הגנה היקפית מלאה ולספק תחושת ביטחון לבני המשפחה.