מאמרים בנושא קריאת פס מגנטי ודיו מגנטי

מאמר בנושא קוראי צ'קים

מהו קורא צ'קים ואיך הוא עובד?

קורא צ'קים הוא מכשיר הקורא את הפס המגנטי של הצ'ק. הכיתוב בתחתית הצ'ק אינו מודפס בדיו רגיל אלא בדיו מגנטי (באנגלית Magnetic ink). כלומר, זהו דיו המכיל חלקיקים מגנטיים הניתנים לקריאה (זאת הסיבה, שקורא צ'קים לא יכול לקרוא צילום של צ'ק, אלא רק צ'ק שהודפס עם דיו מגנטי).

טכנולוגיית הדפסת תווים בדיו מגנטית נפוצה בעיקר בענף הבנקאות. יתרונות הדפסה זו בניגוד לברקוד למשל, נובעים קודם כל מהעובדה שאת ההדפסה בני אדם יכולים לקרוא (מכיוון שהתווים נראים כמו ספרות) ובנוסף, כל דיו רגיל (דיו של עט רגיל למשל) שנמצא על הדיו המגנטי לא מפריע לקריאת הכיתוב. 
את הנתונים שבתחתית הצ'ק הקורא שולח למחשב דרך אחד מהחיבורים הנפוצים: USB, RS232 או חיבור מקלדת – וזאת בהתאם לדגם. את הנתונים ניתן לראות בקובץ טקסט פשוט במחשב (notepad). פעולת הקורא מתבצעת לרוב בתוך פרק זמן של שנייה וחצי .

הגופנים העיקריים שנמצאים בשימוש בעולם נקראים CMC-7  ו-E-13B. בגופן E-13B משתמשים בעיקר בארה"ב, קנדה, ובריטניה. בארץ לעומתם, הצ'קים מודפסים בדיו מגנטי עם גופן CMC-7. בנוסף למספרים, ישנם גם אותיות על הצ'ק שבעצם מסמנות מהו מספרו, מה הוא מספר הבנק, הסניף ,קוד הבנק והחשבון. בנוסף לקריאת הפס המגנטי, ישנם קוראי צ'קים שהם גם מצלמי צ'קים (ההבדל בגודל הוא לא כזה משמעותי בד"כ). היתרון שלהם הוא שלאחר כל מעבר צ'ק, נשמרת תמונתו במחשב (ישנם מצלמים חד צדדיים או דו צדדיים). בנוסף, ישנם מצלמי צ'קים עם אפשרות לקורא כרטיסים מגנטיים מובנה. 

מה היתרון בקורא צ'קים על פני הקלדה? 
א. אמינות – קורא צ'קים לא טועה בהקלדה, גם כאשר יש מסביבו לחץ, מתח ורעש.
ב. מהירות – זמן הקריאה של קורא הצ'קים הוא כשנייה וחצי לצ'ק.
ג. תיעוד – יש עסקים שרוצים תיעוד של כל צ'ק שהתקבל, מכשיר שהוא קורא ומצלם צ'קים, יקרא את הנתונים של הצ'ק ובאותו זמן ישמור תצלום של הצ'ק במחשב, גם כאן תוך שנייה או שתיים עם חסכון של זמן יקר של כוח אדם.
 
מה היתרון בקורא הצ'קים שאנו משווקים? כנסו לכאן כדי לקרוא.

גופנים של דיו מגנטי
טבלה עם הגופנים  CMC-7  ו  E-13B לעומת מספרים ואותיות באנגלית.